Odprto bančništvo (TPP) – API PSD2

Dogovorite se za sestanek

Kontaktni center Pon.–pet.: 8.–16. ure

+386 1 589 57 00

Pišite nam

it@bksbank.si

BKS Banka ponudnikom storitev (ang. Third party provider – TPP) zagotavlja dostop do plačilnih računov, prek tehničnega vmesnika za dostop do informacij o plačilnih računih. 

Ponudnikom storitev nudimo programske vmesnike (API) za:
  • Informacije o računih (AISP),
  • Odreditvi plačil (PISP),
  • Izdaja kartičnih plačilnih instrumentov (PIISP).

Kratek video o novostih, ki jih prinaša direktiva PSD2.

PSD2 (ang. Payment Services Directive) je nova direktiva, ki posodablja in dopolnjuje obstoječa pravila v EU na področju plačilnega prometa in je pričela veljati februarja 2018.

V Sloveniji je to urejeno z Zakonom o plačilnih storitvah, storitvah izdajanja elektronskega denarja in plačilnih sistemih (ZPlaSSIED).

Vezano na revidirano Direktivo o plačilnih storitvah – PSD2, ki razširja obseg plačilnih storitev in njihovih ponudnikov, izboljšuje izmenjavo informacij in uvaja strožje varnostne zahteve za elektronska plačila, vam predstavljamo vzorčni testni portal BKS Bank. PSD2 je usmerjena na podatke in tehnologijo, katere cilj je povečati konkurenco, inovacije in preglednost na evropskem plačilnem trgu, hkrati pa povečati varnost internetnih plačil in dostop do uporabniških računov.

Tehnične specifikacije in produkcijski portal vseh obveznih API-jev za nove plačilne storitve so vam na voljo na Portalu BKS Bank.

Ob morebitni nedosegljivosti primarne povezave API-jev se po 30 sekundah neaktivnosti aktivira nadomestni mehanizem oziroma sekundarna povezava Fallback API.

Dogovorite se za sestanek

Kontaktni center Pon.–pet.: 8.–16. ure

+386 1 589 57 00

Pišite nam

it@bksbank.si

Plačilne transakcije

Omogočamo vam hitro in preprosto izvajanje domačih, čezmejnih in drugih plačilnih transakcij.

Plačilni instrumenti

S plačilnimi instrumenti lahko preprosto in varno prenesete sredstva ali dvignete gotovino.