BKS Bank praznuje dvajsetletnico delovanja v Sloveniji

16.11.2018

BKS Bank je na slovenski trg vstopila leta 1998 z nakupom lizinške družbe, današnje BKS-leasing, d. o. o. Uspešni razvoj je slovesno proslavila s povabilom na koncert Carmina Burana.

BKS_leasing5.jpg

Od leve proti desni: Alexander Novak, Damjan Hempt, Mojca Krajnc in Boštjan Dežman

Galerija fotografij

»Slovenski trg že vse od nakupa današnje BKS-leasing, d. o. o., sodi med naše najpomembnejše rastoče trge. Svojim strankam in partnerjem bi se radi zahvalili za izkazano zaupanje in dobro sodelovanje,« je povedal Alexander Novak, član uprave BKS Bank  AG, ki je včeraj zvečer skupaj z Boštjanom Dežmanom, direktorjem BKS-leasing, d. o. o., in vodjem podružnice BKS Bank v Sloveniji ter Damjanom Hemptom, direktorjem BKS-leasing, d. o. o., in prokuristom podružnice BKS Bank v Sloveniji pozdravil številne goste. Praznovanje je potekalo v čudovitem dvorcu Fužine. Popestril ga je koncert v izvedbi slovenskega tolkalnega projekta SToP, ki je skupaj z zborom GŠ Vinka Vodopivca iz Ajdovščine in drugimi izvajalci osupnil s predstavitvijo Carmine Burane.

Uspešen razvoj

Zadnjih dvajset let so zaznamovali ekonomski vrhunci, pa tudi padci, ki jih je BKS-leasing, d. o. o., suvereno obvladovala.
Svojo zgodbo o uspehu še danes nemoteno nadaljuje. »V prvih šestih mesecih letošnjega leta smo financirali avtomobile, stroje in nepremičnine v vrednosti 37,4 milijona EUR. Skupni obseg lizinških poslov je ob polletju znašal 124,5 milijona EUR, kar je v primerjavi s koncem leta 2017 rast za spoštljivih 19,1 odstotka,« je povedal Damjan Hempt, direktor BKS-leasing, d. o. o.

BKS Bank nudi odlično svetovanje

Pet let po prevzemu BKS-leasinga je bila odprta prva poslovna enota BKS Bank v Sloveniji. Razvoj do današnje univerzalne banke je bil postopen. »Pred kratkim smo odprli svojo osmo poslovno enoto v Kranju. Naše stranke cenijo predvsem naše partnersko in odlično svetovanje,« je povedal Boštjan Dežman. To se odraža v dobrih ekonomskih rezultatih. Dobiček iz poslovanja BKS Bank v Sloveniji je na dan 30. 6. 2018 znašal 1,0 milijona EUR. Vloge strank, ki niso banke, so se povečale za 18,5 odstotka in so znašale 943,6 milijona EUR. Glavna podružnica Slovenija je na dan 30. 6. 2018 beležila obseg kreditov v vrednosti 584,1 milijona EUR. BKS Bank v Sloveniji danes skupno zaposluje več kot 100 sodelavcev.

Foto: Katarina Krmelj, brezplačno na voljo
Podpis pod fotografijo: Praznovanje ob 20. obletnici BKS-leasinga je potekalo na gradu Fužine.
Od leve proti desni: Alexander Novak, član uprave BKS Bank AG, Damjan Hempt, direktor BKS-leasing, d. o. o., in prokurist podružnice BKS Bank v Sloveniji, Mojca Krajnc, povezovalka dogodka in Boštjan Dežman, vodja BKS Bank v Sloveniji in direktor BKS-leasing, d. o. o.