BKS Bank uspešno zaključila dokapitalizacijo

17.05.2023

V petek se je iztekel rok za oddajo ponudb za dokapitalizacijo BKS Bank. 2.862.860 kosov novih delnic je bilo v nekaj dneh uspešno plasiranih na trg. Svež kapital BKS Bank zagotavlja investicije v energetski prehod in v digitalizacijo.

Fotografije: © Gernot Gleiss
»Prisrčna zahvala vsem obstoječim in novim delničarjem, ki nam izkazujejo zaupanje,« pravi Herta Stockbauer, predsednica uprave BKS Bank. 

»Zelo me veseli, da smo v tržnem okolju, ki je trenutno zelo zahtevno, uspeli doseči ta izjemen rezultat. Zahvaljujem se številnim obstoječim in novim delničarjem, ki so z vpi-som opravili naložbo v prihodnost BKS Bank. Strateško pomembne cilje bo zdaj mogoče zasledovati še bolj angažirano,« pravi Herta Stockbauer, predsednica uprave BKS Bank. Nove delnice je bilo mogoče vpisati v Avstriji in Sloveniji ter na Hrvaškem. »Izkazano nam je veliko zaupanje na vseh trgih. Še zlasti razveseljivo je, da smo uspeli povečati razprše-no lastništvo,« pove predsednica uprave Stockbauer. 

Podrobni podatki 

Od 24. 4. 2023 do 12. 5. 2023 je bilo izdanih 2.862.860 kosov novih, imetniških navadnih kosovnih delnic (»novih delnic«). Bruto izkupiček od izdaje znaša skoraj 38 milijonov EUR. Nove delnice, izdane po referenčni ceni 13,20 EUR po kosu, imajo polno upravičenje do dividend za poslovno leto 2023. 

Omejitev odgovornosti: 
Podatki v tem sporočilu za javnost se uporabljajo le za nezavezujoče obveščanje strank in nikakor ne nadomeščajo svetovanja za nakup ali prodajo vrednostnih papirjev. Ne gre niti za ponudbo niti za zahtevo za nakup ali prodajo tu navedenih delnic niti za priporočilo za nakup ali prodajo. 

Referenčna oseba za poizvedbe: 
Bettina Kugi 
BKS Bank AG
E: bettina.kugi@bks.at
T: 0463/5858-115