Dvig limita pri brezstičnem poslovanju iz 15 na 25 evrov

16.10.2019

Obveščamo vas, da se bo z 18. oktobrom 2019 spremenila zgornja meja limita za enkratno plačilo z brezstičnimi karticami Maestro in Mastercard, in sicer iz 15 evrov na 25 evrov.

Za brezstično plačilo, do vključno 24,99 evra, na POS terminalu na prodajnem mestu tako ne bo več potreben vnos PIN številke, kar pomeni, da bo plačevanje z brezstičnimi karticami še hitrejše in enostavnejše.
 
Po novem bo vnos PIN številke potreben za potrjevanje brezstičnih plačil v višini 25 evrov in več (izjemoma za brezstična plačila pod 25 evrov, kadar bo takšna zahteva POS terminala).
 
Zaradi zagotavljanja dodatne varnosti pri brezstični uporabi kartic, smo banke in hranilnice že ob prvi uvedbi brezstičnih kartic, postavile dodaten limit za vse kartice, ki omogočajo brezstično plačevanje. Ta znesek je določen kot seštevek zneskov zaporednih brezstičnih plačil, ki so bila izvedena brez vnosa številke PIN. Pri naši banki je ta meja postavljena pri 150 evrih. To pomeni, da ko boste dosegli skupni znesek predhodnih zaporednih brezstičnih plačil brez vnosa številke PIN v višini 150 evrov, boste morali naslednjič tudi pri plačilu zneska pod 25 evrov na prodajnih mestih na POS terminalu vpisati številko PIN vaše kartice.

Z lepimi pozdravi,
BKS Bank AG, Bančna podružnica