Obvestilo BKS Bank AG, Bančne podružnice nekdanjim strankam Alte Invest

11.03.2019

Spoštovani! V začetku februarja smo vas skupaj z Alto Invest, d. d., Železna cesta 18, 1000 Ljubljana (v nadaljevanju Alta) obvestili o prenosu opravljanja investicijskih storitev in poslov, ki ste jih opravljali preko Alte Invest, na BKS Bank AG, Bančno podružnico (v nadaljevanju BKS Bank).

Skrbniki in Klirinško depotna družba (v nadaljevanju KDD) so nas obvestili, da:

  • finančni instrumenti (delnice, obveznice, komercialni zapisi, itd.), vknjiženi v KDD, so iz Alte prenešeni na BKS Bank;
  • tuji finančni instrumenti (delnice, obveznice, ETF-i, itd.), ki so bili vknjiženi pri skrbnikih Alte na NLB in UniCredit Banki, so v veliki večini preneseni na BKS Bank – preostali prenosi bodo dokončani tekom tega tedna;
  • v kolikor ste imeli tudi finančne instrumente na trgih bivše Jugoslavije, vas obveščamo, da so le-ti še v postopku prenosa; ko bodo preneseni na vaš trgovalni račun pri BKS Bank, vas bomo o tem obvestili preko elektronske trgovalne postaje in spletne strani banke.

Če ste bili pri Alti uporabnik njihove on-line trgovalne postaje, boste lahko naročila preko elektronske postaje oddajali tudi pri BKS Bank. V ta namen smo za vas pripravili spletno trgovalno aplikacijo, imenovano BKS BANK BROKER, ki jo najdete na naslovu broker.bksbank.si.

Uporabniško ime je ostalo skoraj enako kot ste ga uporabljali pri Alti. Na začetek svojega uporabniškega imena zgolj dodajte kratico BKS (brez presledka). Geslo za prijavo ostaja enako, kot ste ga imeli pri Alti. Prosimo vas, da geslo ob prvi uporabi spremenite (zavihek Moj račun) in ga skrbno varujete. Mobilna aplikacija bo predvidoma na voljo v mesecu aprilu, o njej vas bomo posebej obvestili.

Prav tako vas obveščamo, da pri nakazilu denarnih sredstev uporabite številko TRR BKS Bank v EUR: SI56 3500 1000 0072 371, SWIFT: BFKKSI22, sklic je vaša davčna številka.

Za vse informacije smo vam na voljo v oddelku poslovanja z vrednostnimi papirji v Ljubljani, na telefonski številki +386 1 589 57 00 in na elektronskem naslovu vrednostnipapirji@bksbank.si​​​.

Želimo Vam obilo poslovnih uspehov in veliko zadovoljstva pri uporabi naših storitev.
V BKS Bank se veselimo sodelovanja z vami!

Z odličnim spoštovanjem,

BKS Bank AG
Bančna podružnica