Od 1. 12. 2020 bo pri BKS Bank na voljo nova multibančna rešitev Halcom MultiPay 

27.11.2020

V podjetju Halcom, ki že več kot 25 let razvija rešitve za varno elektronsko poslovanje, so razvili novo rešitev, Halcom MultiPay, ki pravnim osebam – uporabnikom elektronskega poslovanja omogoča, da ste na tekočem s svojimi financami kjerkoli in kadarkoli. Ne zagotavlja le celovitega pregleda finančnega stanja in transakcij posamične banke, temveč tudi pregled nad računi pri več bankah. Vse to v eni aplikaciji – prek osebnega računalnika ali pametnega telefona.

Rešitev Halcom MultiPay je namenjena pravnim osebam in omogoča delo z več bančnimi računi različnih bank hkrati. Pooblaščenemu uporabniku sta na voljo pregledovanje stanja in plačevanje z vseh računov podjetja. Halcom MultiPay se lahko uporablja kot podaljšek že obstoječe elektronske banke Hal E-Bank ali kot samostojna rešitev. 
 
Obstoječi uporabniki Hal E-Bank lahko rešitev MultiPay začnete uporabljati brez obiska bančne poslovalnice. To storite z obstoječim kvalificiranim digitalnim potrdilom ENA ZA VSE (USB ali kartica + čitalec) ali kvalificiranim digitalnim potrdilom v oblaku OneSign, in sicer prek spletnega uporabniškega portala Halcom MultiPay
 
Rešitev je dostopna tako na spletu kot tudi v mobilni aplikaciji.  

Spletna aplikacija Halcom MultiPay poleg oddaljenega podpisovanja paketov, priprave nalogov in uvoza paketov omogoča tudi plačevanje prejetih e-računov. Na voljo sta tudi pregled računov in prometa ter prenos izpiskov in potrdil SWIFT. Spletna aplikacija deluje v operacijskih sistemih Windows in macOS. Spletna aplikacija Halcom MultiPay v celoti nadomešča obstoječo rešitev Hal E-Bank/WEBCorporate, ki trenutno omogoča oddaljeno podpisovanje in pregled podatkov o poslovanju z računom.
 
Mobilna aplikacija Halcom MultiPay omogoča oddaljeno podpisovanje paketov, ročni vnos podatkov za novo plačilo, izvedbo plačila s pomočjo QR kode in plačevanje prejetih e-računov. Uporabnik prejme potisno sporočilo za vsak paket, ki čaka na njegov podpis, in vsak prejeti e-račun. Na voljo je tudi pregled računov in prometa. Mobilna aplikacija deluje v operacijskih sistemih Android in iOS (zadnji dve večji različici)
 
Halcom MultiPay in njegove trenutne zmogljivosti so šele začetek. V nadaljnjih verzijah bo Halcom skupaj z bankami in končnimi uporabniki razvijal nove funkcionalnosti, ki vam bodo olajšale vsakodnevno delo pri elektronskem poslovanju z BKS Bank. 

Katere banke so že vključene v sistem Halcom MultiPay, lahko preverite tukaj.