MasterCard SecureCode

Dodatna zaščita vaše plačilne kartice, kadar nakupujete na spletu.

Dogovorite se za sestanek

Kontaktni center Pon.–pet.: 8.–16. ure

+386 1 589 57 00

Pišite nam

info@bksbank.si

MasterCard SecureCode spada med najsodobnejše varnostne mehanizme pri spletnem plačevanju s plačilnimi karticami, saj povečuje varnost pri spletnih nakupih in zmanjšuje možnost zlorab.

Pri spletnem nakupu z uporabo storitve MasterCard SecureCode se imetnik kartice ne predstavlja s številko kartice, temveč z enkratnim varnim geslom, ki se generira z uporabo generatorja enkratnega gesla za varne spletne nakupe in plačilne kartice. Generator je na voljo v vseh poslovalnicah/poslovnih enotah BKS Bank AG, Bančne podružnice.

Uporaba storitve, ki zagotavlja večjo varnost pri spletnih nakupih, je mogoča na vseh spletnih mestih, ki so označena z logotipom MasterCard SecureCode.

Plačilne kartice Activa Maestro in Activa MasterCard so že samodejno registrirane v program MasterCard SecureCode in imetnikom omogočajo takojšnje varno spletno nakupovanje na spletnih prodajnih mestih, ki podpirajo varne spletne nakupe s plačilnimi karticami Maestro in MasterCard.

Imetniki plačilnih kartic Activa Maestro in Activa MasterCard, ki želite opravljati varne nakupe z uporabo storitve MasterCard SecureCode si lahko predstavitev delovanja in uporabo sistema ogledate na spletni povezavi MasterCard SecureCode.

V spletnih trgovinah, ki so podprte z navedenim varnostnim mehanizmom in so označene z logotipom MasterCard SecureCode, je treba za izvedbo plačila poleg številke kartice vnesti še 8-mestno številko (enkratno varno geslo), ki se generira z generatorjem enkratnega varnega gesla za varne spletne nakupe. Na spletnih prodajnih mestih, ki podpirajo storitev MasterCard SecureCode, nakupi s plačilnimi karticami brez generatorja enkratnega gesla niso več mogoči.

  • Opravite spletni nakup na spletnem prodajnem mestu, ki je označeno z logotipom MasterCard SecureCode, izberite plačilo s plačilno kartico in vnesite zahtevane podatke o kartici. Podatki, ki jih vnesete na tej strani, spletnemu trgovcu niso vidni.
  • Po potrditvi vpisanih podatkov se samodejno prikaže novo okno, ki zahteva potrditev vaše identitete z vnosom enkratnega varnega gesla. Geslo generirate po tem, ko ste v generator enkratnega gesla za varne spletne nakupe vstavili svojo plačilno kartico.
  • Vnesite enkratno varno geslo, nato bo v nekaj sekundah vaša identiteta potrjena in spletni nakup opravljen. Komuniciranje poteka izključno med vami in banko. Informacije v nobenem primeru ne bodo predane trgovcu.
  • Če je vpisano geslo pravilno, bo transakcija potrjena in plačilo bo izvedeno.
Dogovorite se za sestanek

Kontaktni center Pon.–pet.: 8.–16. ure

+386 1 589 57 00

Pišite nam

info@bksbank.si

Zavarovanje plačilnih kartic

Se bojite zlorabe svojih plačilnih kartic? Zavarjujte jih!

Varnostni SMS

Vklopite storitev Varnostni SMS in si zagotovite nadzor nad vsako svojo transakcijo na svoji plačilni kartici.

Kreditna MasterCard

Kreditna kartica Mastercard je mednarodna plačilna kartica z odloženim plačilom, ki svojim uporabnikom omogoča preprosto, pregledno in varno brezgotovinsko poslovanje.