BKS Bank: Odličen rezultat na slovenskem trgu

12.04.2021

BKS Bank, ki kotira na borzi, je svojo bilančno vsoto povečala na skoraj 10 milijard evrov. Slovenska bančna podružnica je letni dobiček iz poslovanja po obdavčitvi povečala za 1,5 milijona EUR na 6,7 milijona EUR.

Foto (Arnold Pöschl, brezplačen dostop):  Dieter Kraßnitzer, Herta Stockbauer in Alexander Novak (z leve proti desni): Leto 2020, ki je bilo polno izzivov, dobro obvladali

Foto (Arnold Pöschl, brezplačen dostop):  Dieter Kraßnitzer, Herta Stockbauer in Alexander Novak (z leve proti desni): Leto 2020, ki je bilo polno izzivov, dobro obvladali

»Leto 2020 je bilo za nas tek na dolge proge, pri katerem smo po zadrža-nem startu postopoma pridobili zagon in na cilju dosegli zelo dobro uvrstitev,« povzame predsednica uprave BKS Bank Herta Stockbauer to posebno poslovno leto.  

Zelo pozitivno je tudi gibanje bilančne vsote, vlog strank, ki niso banke, in kreditov. »Naša bilančna vsota je dosegla vrhunec 31. 12. 2020 z vrednostjo 9,9 milijarde EUR. To rast lahko pripišemo predvsem odgovornemu povečanju obsega kreditov ter podvojitvi gotovinske rezerve,« pojasni Stockbauerjeva. 

Podrobnejše informacije najdete v priloženem sporočilu za medije.