BKS Trajnostnost 

Investirajte v svojo prihodnost.

Zna─Źilnosti: Tveganja:
 • Minimalni vlo┼żek 10.000 EUR
 • Investiranje z jasnim konceptom
 • Priporo─Źena doba var─Źevanja: nad 5 let
 • Visoka razpr┼íenost premo┼żenja
 • Pasivna struktura va┼íega premo┼żenja
 • 100 % delni┼íka struktura
 • Mo┼żnost mese─Źnih vpla─Źil
 • Dnevno spremljanje svojega portfelja prek MyNet, MyBroker ali mBroker
 • Stopnja tveganja: visoka
 • Vrednost nalo┼żbe niha
 • Mo┼żnost kapitalskih izgub
Dogovorite se za sestanek

Kontaktni center Pon.ÔÇôpet.: 8.ÔÇô16. ure

+386 1 589 57 00

V BKS Bank spodbujamo trajnostne usmeritve, zato v sklopu svojih var─Źevalnih produktov ponujamo tudi mo┼żnost vlaganja v nalo┼żbeno politiko BKS Trajnostnost.

Nalo┼żbena politika BKS Trajnostnost predstavlja var─Źevanje v delni┼íkih instrumentih z globalno in pano┼żno razpr┼íenostjo, ki zasledujejo dejavnike zmanj┼íevanja tveganj glede trajnostnosti (ESG). BKS Trajnostnost spodbuja okoljske in socialne zna─Źilnosti ter prakse dobrega upravljanja tako, da vlaga v investicijske sklade, ki upo┼ítevajo elemente trajnostnosti.

Pri nalo┼żbeni politiki BKS Trajnostnost je poudarek na nalo┼żbah v investicijske sklade, ki vlagajo v podjetja z re┼íitvami za trenutne in prihodnje izzive:

 • na podro─Źju okolja, kot so varovanje podnebja, energetska u─Źinkovitost, biotska raznovrstnost, prepre─Źevanje nastajanja odpadkov, kro┼żno gospodarstvo itd., 
 • socialna vpra┼íanja, kot so na primer ─Źlovekove in dr┼żavljanske pravice in socialno po┼íteni delovni pogoji, 
 • prakse dobrega korporativnega upravljanja, kot so recimo poslovna etika in boj proti korupciji.

Radi bi poudarili, da je pri tej obliki var─Źevanja na prvem mestu trajnostnost, kar pomeni, da skladi spodbujajo okoljske in socialne zna─Źilnosti ter izpolnjujejo pogoje, za katere velja ─Źlen 8 Uredbe (EU)2019/2088. Med te zna─Źilnosti spadajo: spodbujanje alternativnih virov energije, energetska u─Źinkovitost, zelena in cenovno dostopna stanovanja, trajnostna raba vode, trajnostno kmetijstvo in gozdarstvo, prepre─Źevanje onesna┼żevanja, spodbujanje inovativne industrije, kakovostno izobra┼żevanje, spodbujanje higiene in zdravstva, boj proti lakoti ali povezovanje dru┼żb.

Var─Źevanje v tem produktu je namenjeno vlagateljem, ki so ┼że privar─Źevali 10.000 evrov in ┼żelijo var─Źevati v investicijskih skladih in po ┼żelji mese─Źno vlagati del svojih prostih sredstev, glede na svoje potrebe in ┼żelje. Produkt je zanimiv za vlagatelje, ki imajo jasno izoblikovano in za─Źrtano pot var─Źevanja, od katere ne odstopajo, ne glede na morebitno visoko nihajnost nalo┼żbe.

 • Upravljavska provizija 1,20 % + DDV na letni ravni (standardna tarifa)
 • Brez vstopne provizije
 • Brez izstopne provizije*
 • Brez stro┼íka vodenja ra─Źuna

*z izjemo 1. leta pogodbenega razmerja, ko ta znaša 1,00 %

To je tr┼żno sporo─Źilo BKS Bank AG, Ban─Źne podru┼żnice, ki je namenjeno izklju─Źno seznanjanju vlagateljev s storitvijo gospodarjenja s finan─Źnimi instrumenti oziroma produktom BKS Trajnostnost, in ni priporo─Źilo za nakup ali prodajo finan─Źnih instrumentov niti ne pomeni ponudbe ali vabila k sestavljanju ponudb za nakup ali prodajo finan─Źnih instrumentov. Pri nakupu finan─Źnih instrumentov vlagatelj prevzema vse tveganje, da bo ob njihovi prodaji oziroma zapadlosti dobil manj denarja, kot ga je vanje investiral. BKS Bank ne prevzema tveganj vlagateljev v zvezi s finan─Źnimi instrumenti. ─îetudi se za produkt BKS Trajnostnost uporablja izraz trajnostnost, to ne pomeni, da se zagotavljajo vi┼íji finan─Źni donosi, niti vlagatelju ne prepre─Źuje, da ne bi utrpel finan─Źne izgube. Prav tako vlagateljem ni mogo─Źe zagotoviti, da bo nalo┼żba izpolnila vsa njihova pri─Źakovanja glede trajnostnosti. Za oblikovanje ustrezne investicijske odlo─Źitve se je treba seznaniti z vsemi oblikami tveganj pri nalo┼żbah v finan─Źne instrumente, zato priporo─Źamo, da se o tem prej posvetujete s poobla┼í─Źenimi strokovnjaki.

Dogovorite se za sestanek

Kontaktni center Pon.ÔÇôpet.: 8.ÔÇô16. ure

+386 1 589 57 00

Zamenjava banke

Niste zadovoljni s svojo banko? Zamenjava banke je hitra in preprosta. Pridite k nam, vse vam uredimo mi!

Borzno posredovanje

Uresni─Źite svoja pri─Źakovanja in stopite korak naprej. Na┼íi izku┼íeni borzni posredniki vam bodo po va┼íem naro─Źilu in za va┼í ra─Źun izvedli nakup in prodajo finan─Źnih instrumentov.

Vezane vloge

Z vezano vlogo do varne in zanesljive nalo┼żbe. Sklenite depozit pri BKS Bank in se prepustite miru, ki ga prina┼ía vezana vloga.