Finančni lizing

Dogovorite se za sestanek

BKS-leasing, d. o. o Pon.–pet.: 8.–16. ure

+386 1 589 09 50

Finančni lizing je pogodbeni odnos, kjer lizingodajalec po naročilu kupca kupi predmet financiranja in mu ga izroči v uporabo. V času trajanja pogodbe ostane pravni lastnik predmeta lizingodajalec, medtem ko je kupec ekonomski lastnik predmeta financiranja in njegov uporabnik. Ko pri finančnem lizingu kupec odplača zadnji obrok, postane predmet financiranja njegova last.

  • Vloga za lizing – vprašalnik za kmetovalce;
  • odločba o davčni številki – FURS (velja za zavezance za DDV);
  • izpis prometa po transakcijskem računu iz naslova kmetijske dejavnosti za celo poslovno leto (1. 1. 201x - 31. 12. 201x);
  • kopija odločb o subvencijah;
  • odločba o informativnem vrednotenju nepremičnin – GURS.

Lizingojemalec je dolžan zavarovati predmet v korist lizingodajalca, in to za ves čas trajanja lizing pogodbe.

V primeru, da je predmet lizinga motorno vozilo, mora biti za vozilo ves čas trajanja lizinga sklenjeno obvezno zavarovanje avtomobilske odgovornosti in kasko zavarovanje (z največ 1-odstotno odbitno franšizo), ki mora vsebovati tudi zavarovanje za krajo vozila.

V primeru, da je predmet lizinga strojna oprema, mora biti oprema ves čas trajanja lizinga zavarovana za rizike strojeloma, požara, izliva vode, poplave in tatvine ali ropa.

Svojim lizingojemalcem lahko tudi mi uredimo zavarovanje pod ugodnimi pogoji. 

Z veseljem vam bomo pripravili ponudbo. Pišite nam na elektronski naslov zavarovanja@bks-leasing.si

Dogovorite se za sestanek

BKS-leasing, d. o. o Pon.–pet.: 8.–16. ure

+386 1 589 09 50

BKS Naložbe

Izbirate lahko med kar sedmimi atraktivnimi oblikami plemenitenja premoženja, ki vam omogočajo izkoristiti prednosti varčevanja na kapitalskih trgih.

BKS Varčevanje za jutri

Z majhnimi koraki v varno prihodnost.

Internet Banking

MyNet

Najsodobnejši način opravljanja bančnih storitev od doma, poenostavi in poceni vaše poslovanje z banko. Prek spletne banke hitro in preprosto urejate svoje finance kadarkoli.